Ziti Irlandzkie mamy
Irlandzkie Ziti mamy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 30g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.2 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Mieszanka przypraw, pieprz, sos pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Spróbuj Ziti z dynią: Ziti alla Zucca, Hiszpański ryż mamy, oraz Najlepsze babeczki z cukinią mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj naczynie do pieczenia 1 1/2 kwarty za pomocą sprayu do gotowania.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj rigatoni i wróć do wrzenia. Mieszając od czasu do czasu, gotować, aż makaron gotowane jest nadal jędrne do kęsa, o 13 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie; wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Umieść patelnię na średnim ogniu; pokruszyć kiełbasę i jagnięcinę na gorącej patelni. Łamanie mięsa na małe kawałki z drewnianą łyżką, gotować i mieszać mieszaninę, aż całkowicie rumiane, 7 do 10 protokół. Wymieszać czosnek i gotować kolejne 2 do 3 protokół.
Spuścić tłuszcz z patelni.
Na makaron polać około połowy sosu pomidorowego, następnie polać plastrami provolone i mieszaniną mięsa. Doprawić włoską przyprawą i pokruszoną czerwoną papryką; doprawić serem mozzarella i pozostałym sosem pomidorowym.
Posypać ser Parmigiano-Reggiano na górze naczynia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż gorące i bąbelkowe, 25 do 35 protokół.