Ziti Irlandzkie mamy

Ziti Irlandzkie mamy
Irlandzkie Ziti mamy może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 30g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.2 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Mieszanka przypraw, pieprz, sos pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Spróbuj Ziti z dynią: Ziti alla Zucca, Hiszpański ryż mamy, oraz Najlepsze babeczki z cukinią mamy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Przygotuj naczynie do pieczenia 1 1/2 kwarty za pomocą sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj rigatoni i wróć do wrzenia. Mieszając od czasu do czasu, gotować, aż makaron gotowane jest nadal jędrne do kęsa, o 13 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 żółta Papryka, Mała Kostka1 żółta Papryka, Mała Kostka
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie; wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
4
Umieść patelnię na średnim ogniu; pokruszyć kiełbasę i jagnięcinę na gorącej patelni. Łamanie mięsa na małe kawałki z drewnianą łyżką, gotować i mieszać mieszaninę, aż całkowicie rumiane, 7 do 10 protokół. Wymieszać czosnek i gotować kolejne 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
5
Spuścić tłuszcz z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Na makaron polać około połowy sosu pomidorowego, następnie polać plastrami provolone i mieszaniną mięsa. Doprawić włoską przyprawą i pokruszoną czerwoną papryką; doprawić serem mozzarella i pozostałym sosem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Sos PomidorowySos Pomidorowy
ProvolonProvolon
MakaronyMakarony
MięsoMięso
7
Posypać ser Parmigiano-Reggiano na górze naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
SerSer
8
Piec w nagrzanym piekarniku, aż gorące i bąbelkowe, 25 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn