Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego

Ziołowo-maślany sos z indyka, pieczeń i sosu żurawinowego
Ziołowo-maślany Indyk, pieczeń i sos żurawinowy sos może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji sosów. Jedna porcja zawiera 878 kalorii, 85g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.81 za porcję. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, port, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ziołowy pieczony indyk i sos z cytrusowym sosem żurawinowym, Wieprzowina pieczona ziołowo z pieczarkami warzywnymi i sosem jabłkowym, oraz Ziołowy pieczony indyk z sosem żurawinowym.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Czosnek, natkę pietruszki i masło utrzeć w misce, obficie doprawić czarnym pieprzem i szczyptą soli, następnie ubić drewnianą łyżką lub zmiażdżyć palcami, aż wszystko się połączy. Masło może być przygotowane do dnia poprzedzającego i schłodzone lub wykonane dwa tygodnie wcześniej i zamrożone. Zmiękczyć przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Umieść koronę indyka na desce z grubą częścią piersi skierowaną do ciebie. Użyj rąk, aby Dwie kieszenie między skórą a mięsem, a następnie posmaruj aromatyzowane masło pod skórą i na całej piersi i pracuj tak, aby pierś była całkowicie zakryta. 3 przełóż młode ziemniaki do dużej tacy do pieczenia. Ułożyć indyka na wierzchu, skórkę do góry, następnie smażyć przez 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło AromatyzowaneMasło Aromatyzowane
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4
Wyjąć z piekarnika, posadzić indyka na desce i dać ziemniakom dobry shake. Następnie umieścić indyka z powrotem w puszce, łyżką niektórych soków maślanych i nadal gotować przez kolejne 40-50 minut, aż indyk będzie ciemny złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Przełożyć indyka na deskę do odpoczynku, luźno przykrytą folią, a następnie nadal gotować ziemniaki przez 20 minut do brązowego. Użyj łyżki szczelinowej, aby zgarnąć ziemniaki do naczynia do serwowania, rezerwując soki maślane na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Odłożyć ziemniaki na bok i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
7
Aby zrobić sos żurawinowy, umieść patelnię na małym ogniu i wymieszaj z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Niech wszystko skwierczy i brązowy, a następnie dodać sos żurawinowy i odrobina Porto. Skwierczeć wszystko przez kilka minut, aż naprawdę lepki, następnie mieszać w bulionie, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż gęsty lub według własnych upodobań, przypraw do smaku. Jeśli sos jest po bladej stronie lub trochę zbyt słodki, wymieszać z odrobiną sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
PortPort
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Rodzaje PotrawSos
Magazyn