Zimowa Zieleń Curry
Zimowe warzywa Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 313 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać jarmuż, ghee, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Zimowe Warzywa I Boczek, Deviled dorsz z zimową zielenią, oraz Sałatka Z Zieleni Zimowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, ciężkim garnku lub woku z pokrywką roztopić ghee na średnim ogniu. W międzyczasie posiekaj zielenie i spłucz. "Możesz użyć tylko jednej lub kombinacji zieleni. I ghee daje bogactwo zieleni, ale zamiast tego można użyć dowolnego oleju do gotowania."
Posypać nasion kminku, wirować garnek do rozprzestrzeniania, i niech skwierczeć 30 sekund.
Wymieszać czosnek i skwierczeć, aż blady złoty, 10 do 20 sekund. Wymieszać w chile i imbir; gotować 30 sekund. "I brązowy czosnek dla smaku toasty, następnie dodać wilgotny imbir i chile, aby zatrzymać opiekanie, zanim zrobi się zbyt ciemno."
Dodać kurkumę i sól i gotować 1 minutę. Wymieszać z brązowym cukrem.
Gotować, aż cukier rozpuści się, o 30 sekund.
Dodaj połowę zieleni, zwiększ ciepło do średnio-wysokiej i pozwól więdnąć, aż zmniejszy się wystarczająco, aby dodać drugą połowę. Używając szczypiec, dobrze wymieszaj zielenie, aby pokryć mieszanką przypraw.
Gotować, odkryte, mieszając, aż warzywa będą prawie miękkie, 6 do 8 minut. Przykryć i gotować 1 minutę więcej.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 15 minut.
Podawać z curry z ciecierzycy tamaryndowca i gotowanym na parze ryżem basmati, jeśli chcesz.
* Znajdź ghee (masło klarowane) na rynkach indyjskich. Lub, według przepisu Dhalwala, zobacz sunset.com/ghee.
Odmiany: zamiast zieleni spróbuj równej ilości pokrojonej brukselki, cienko pokrojonych łodyg brokułów lub gotowanych ziemniaków.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów