Zimowa miska na owoce

Potrzebujesz bezglutenowej, bezmlecznej, lakto ovo-wegetariańskiej i przyjaznej dla fodmap przekąski? Zimowa miska z owocami może być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10 porcjom. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 0 g tłuszczu i łącznie 200 kalorii. Za 72 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na zimę. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup banany, żurawinę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 34%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zimowa miska śniadaniowa, Zimowa miska do dyni i Zimowa miska na warzywa.
Instrukcje
Obierz i pokrój grejpfruta, usuń błonę i zachowaj 1/4 szklanki soku. W rondlu wymieszaj wodę, cukier, marmoladę i zarezerwowany sok grejpfrutowy; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż cukier się rozpuści.
Dodaj żurawinę. Zmniejsz ogień do średniego; gotować na wolnym ogniu przez 8-10 minut lub do momentu, aż żurawina wyskoczy.
Zdjąć z ognia. Delikatnie wymieszaj z grejpfrutem. Schładzaj przez co najmniej 1 godzinę. Wymieszaj banany tuż przed podaniem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.