Zimne szparagi z Prosciutto i cytryną
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Zimne szparagi z Prosciutto i cytryną mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką szparagi, prosciutto, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 34%. Podobne przepisy to Szparagi Z Prosciutto I Cytryną Sabayon, Risotto z cytryną Ricotta ze szparagami, groszkiem i Prosciutto, oraz Szparagi sezamowe na gorąco lub na zimno.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Gdy woda jest wrzątek twardy, dodać szparagi i gotować do miękkości, ale nadal chrupiące, o 4 protokół. Szybko odsączyć szparagi i zanurzyć w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie i utrzymać jasny zielony kolor.
Ponownie odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Oddzielić szparagi na 5 małych wiązek i zawinąć każdy z plasterkiem prosciutto.
Każdy pęczek posypać skórką z cytryny i sokiem z cytryny.