Ziemniaki z papryką i Chorizo

Ziemniaki z papryką i Chorizo
Ziemniaki z papryką i Chorizo może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz cebulę, ziemniaki, chiles jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-chrupiące ziemniaki z perłową cebulą i całym czosnkiem, Chorizo I Papryka, oraz Papryka Nadziewana Chorizo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić poprzecznie pokroić w połowie 1 ziemniaka, a następnie rozbić go na części. Obrócić ziemniaki ścięte boki w dół, a następnie pokroić i połówki w ten sam sposób. Powtórz połów i łamanie, aż kawałki będą o 1 1/2 cala. Powtórz z pozostałymi ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
2
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni heavy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie smażyć ziemniaki z solą, okazjonalnie obracając, aż rumiane i tylko gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieść ziemniaki z rowkiem łyżką do miski, rezerwując olej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Cut 1 1 / 2-calowy wzdłużnie szczeliny w każdym chile, następnie dodać do patelni wraz z cebulą, papryka, i chorizo i zmniejszyć ogień do umiarkowanego. Gotować, odkryte, często mieszając, aż warzywa zmiękną, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
PaprykaPapryka
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj wino i gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 3 do 4 protokół. Chiles wyrzucić, następnie dodać mieszaninę pieprzu do ziemniaków wraz z solą i pieprzem do smaku i dobrze wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZiemniakZiemniak
Papryka ChiliPapryka Chili
PieprzPieprz
WinoWino
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Cebulę i paprykę można pokroić w paski, a chorizo można posiekać dzień wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
PaprykaPapryka
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn