Ziemniaki z papryką i Chorizo
Ziemniaki z papryką i Chorizo może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 12 i kosztuje 68 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz cebulę, ziemniaki, chiles jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-chrupiące ziemniaki z perłową cebulą i całym czosnkiem, Chorizo I Papryka, oraz Papryka Nadziewana Chorizo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić poprzecznie pokroić w połowie 1 ziemniaka, a następnie rozbić go na części. Obrócić ziemniaki ścięte boki w dół, a następnie pokroić i połówki w ten sam sposób. Powtórz połów i łamanie, aż kawałki będą o 1 1/2 cala. Powtórz z pozostałymi ziemniakami.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni heavy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie smażyć ziemniaki z solą, okazjonalnie obracając, aż rumiane i tylko gotowane przez, 15 do 20 protokół.
Przenieść ziemniaki z rowkiem łyżką do miski, rezerwując olej na patelni.
Cut 1 1 / 2-calowy wzdłużnie szczeliny w każdym chile, następnie dodać do patelni wraz z cebulą, papryka, i chorizo i zmniejszyć ogień do umiarkowanego. Gotować, odkryte, często mieszając, aż warzywa zmiękną, 5 do 6 minut.
Dodaj wino i gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, 3 do 4 protokół. Chiles wyrzucić, następnie dodać mieszaninę pieprzu do ziemniaków wraz z solą i pieprzem do smaku i dobrze wrzucić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Cebulę i paprykę można pokroić w paski, a chorizo można posiekać dzień wcześniej i schłodzić osobno w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach.