Ziemniaki puree z gruszkami i sokiem mandarynkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Puree z gruszkami i sokiem mandarynkowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 404 kalorie, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok mandarynkowy, bataty, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 28 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sos żurawinowy z sokiem z pomarańczy, mandarynki i ananasa, Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową, oraz Tangerine Angel Food Cake z mandarynkową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ukłuć pochrzyn widelcem kilka razy, i umieścić na blasze kuchennej.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę lub do miękkości w dotyku.
W międzyczasie napełnij średni rondel wodą i 2 łyżkami soku z cytryny. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj gruszki, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub do miękkości.
Lekko ostudzić ziemniaki; pokroić na pół wzdłuż i miąższ miąższu w robot kuchenny, odrzucając Skórki. Proces yams, gruszki, sok z mandarynki, i pozostałe składniki, aż gładkie.
Przełożyć do wysmarowanego 2-ćwiartkowego naczynia do pieczenia i piec w 350 przez 20 minut lub aż do ogrzania.