Ziemniaki McAlister
Ziemniaki McAlister może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 453 kalorie, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.32 za porcję. Przepis ten zachwycił 57 osób. Jeśli masz parmezan, papryka peppadowa, papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Podobne przepisy to Ziemniaki McAlister, Ziemniaki Hasselback Z Brązowego Masła(Ziemniaki Akordeonowe), oraz Ziemniaki smażone w piekarniku i słodkie ziemniaki.
Instrukcje
W małej misce wymieszać śmietanę, paprykę peppadew i białe wino.
Dokładnie wymieszać i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
W dużym garnku przykryć ziemniaki wodą i dodać 2 łyżki soli. Ustawić ciepło na wysoki i gotować do przetargu widelec.
W dużej patelni saute na średnim ogniu gotować boczek i saute cebuli aż karmelizowane.
Przełożyć boczek i cebulę z patelni na papierowy ręcznik, aby wchłonąć tłuszcz. Rozprowadzić równomiernie na talerzu i ogrzać. Pozostaw pozostały tłuszcz na patelni.
Gdy ziemniaki są przetargu widelec, drenaż, i z czystym ręcznikiem kuchennym, Palm rozbić gorące ziemniaki do około 1/3-cala grubości.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i dodać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Podgrzać do oleju na średnim ogniu i umieścić ziemniaki w oleju. Doprawiamy solą, pieprzem i brązem z obu stron, następnie przekładamy na półmisek cebuli i boczku. Powtórzyć, dodając więcej oleju, aż wszystkie ziemniaki są gotowane chrupiące.
Top ziemniaki z parmezanem, a następnie z mieszaniną śmietany.