Ziemniaki Lyonnaise może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 41 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 53%. Spróbuj Lyonnaise z młodych ziemniaków, Ziemniaki Lyonnaise, oraz Ziemniaki Lyonnaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu. Łyżka cebuli do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj ziemniaki; gotować 10 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Wymieszać cebulę, bulion i pozostałe składniki. Przykryć i gotować 8 minut lub aż ziemniaki są bardzo miękkie, mieszając od czasu do czasu.