Ziemniaki Jabron
Ziemniaki Jabron zajmuje ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 360 kalorii, 9g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Jeśli masz cheddar, masło, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z BBC Good Food ma 5 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 50%. Ziemniaki Hasselback Z Brązowego Masła(Ziemniaki Akordeonowe), Garnek garnek serowe ziemniaki z surowych ziemniaków, oraz Pieczone Faszerowane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Gotuj całe ziemniaki na dużej patelni przez około 15-20 minut, aż zostaną ugotowane, czas zależy od ich wielkości.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia, następnie obrać skórki i pokroić ziemniaki w plasterki o grubości 5 mm.
Na patelnię włożyć masło i czosnek, w którym gotowano ziemniaki, doprawić i roztopić na małym ogniu.
Dodaj plasterki ziemniaków i wrzucić, aż tylko powlekane, ale nie pozwól im smażyć. (Możesz przygotować się do tego etapu dzień wcześniej i przykryć w chłodnym miejscu.)
Ziemniaki rozłożyć w głębokim naczyniu żaroodpornym o wymiarach 28 cm x 22 cm i polać mlekiem i śmietaną.
Posypać serem na wierzchu i piec przez 30 minut, aż złoty i ziemniaki dopiero zaczynają chrupać.