Ziemniaki duszone na maśle szafranowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać ziemniaki gotowane na wolnym ogniu w Szafran masło spróbować. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,03 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli, nici szafranowe, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wolno gotowana wołowina z ziemniakami, Łatwy piekarnik-gotowane ziemniaki, marchew i cebula, oraz Ziemniaki Szafranowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować nieobrane ziemniaki w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż częściowo ugotowane, około 10 minut. Fajne 10 minut. Pokroić ziemniaki w 1/2 cala grube rundy. (Może być wykonany 3 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Doprowadzić bulion i szafran na wolnym ogniu na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać masło. Zmniejsz ogień do niskiego; dodaj ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu, aż stanie się miękki i ciecz zostanie wchłonięta, obracając ziemniaki raz, 50 minut. Doprawić solą i pieprzem.