Ziemniaki Dijon Au Gratin
Ziemniaki Dijon Au Gratin to bezglutenowe przystawka. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 104 kalorie. Jeśli masz ser szwajcarski, szalotki, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Schab Jagnięcy, Sos Musztardowo-Pieprzowy Dijon I Zapiekanka Kumara, Ziemniaki Pieczone W Dijon, oraz Ziemniaki Zapiekane W Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. gotuj i mieszaj szalotki w 1 łyżce. margaryny w średnim rondlu na średnim ogniu do miękkości.
Dodać pół na pół, musztardę i pozostałą 1 łyżkę. margaryna; gotować 5 min., często mieszając. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać 1/2 szklanki sera i bazylii; gotować do całkowitego rozpuszczenia sera, często mieszając.
Ziemniaki i sos śmietanowy układamy na przemian w natłuszczonych 2-qt. okrągłe naczynie zapiekane; posypać pozostałym 1/2 szklanki sera. Przykryć folią.
Piec 45 do 55 min. albo aż ziemniaki będą miękkie.