Ziemniak i Por płaski chleb z zieleniną
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 535 kalorii, 16G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę kukurydzianą, ciasto do pizzy, warzywa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Chleb płaski z kiełbasą i ziemniakami z zielenią musztardową, Płaski chleb ziemniaczano-cebulowy, oraz Słodki Ziemniak I Brie Płaski Chleb.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 450 F.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1/4 cala.
Posypać blachę z mąki kukurydzianej i umieścić ciasto na wierzchu.
Połącz pory, ziemniaki, tymianek, 3/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i 1 1/2 łyżki oleju w dużej misce. Mieszankę ziemniaczaną rozsypać na cieście i posypać Gruyre.
Piec, aż skorupa będzie złoty, o 20 protokół.Pokroić w kliny i przenieść do poszczególnych płyt. Podziel zieleń między talerze.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i skropić pozostałym olejem.Wskazówka: aby oczyścić pory, które wydają się być ziarniste, pokroić je według przepisu, a następnie zawirować w misce z zimną wodą. Piasek opadnie na dno. Zgarnij je i przenieś do durszlaka, aby osuszyć.