Zielone Chile-Turcja Enchiladas
Zielone Chile-turcja Enchiladas może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Sprawdza się jako danie główne. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mączne tortille, mieszankę sera colby-monterey jack, łagodny sos enchilada i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Turcja-Zielone Chile Enchiladas, oraz Kurczak (lub indyk) Zielony Chile Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W dużej misce, wymieszać dip i mąkę. Wymieszać z indykiem, 1 szklanka sera i chiles.
Rozłóż około 2 łyżki sosu enchilada na dnie naczynia do pieczenia.
Rozłóż 1 do 2 łyżeczek sosu enchilada na każdej tortilli; top każdy z około 1/3 szklanki mieszanki indyka.
Zwiń każdą tortillę i umieść stronę szwu w naczyniu do pieczenia. Na wierzch polać pozostałym sosem enchilada.
Przykryć folią; piec 25 minut.
Posypać pozostałym 1 szklanką sera.
Piec ok. 15 minut dłużej lub do całkowitego ogrzania i rozpuszczenia sera.
Dekoruj pomidorami, awokado i sałatą.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava]()
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.