Zielona sałatka z przyprawionymi orzechami włoskimi
Zielona sałatka z przyprawionymi orzechami włoskimi to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Mieszanka selera, główki sałaty czerwono-liściowej, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Pstrąga Z Przyprawionymi Orzechami Włoskimi, Sałatka z klementynki z przyprawionymi orzechami włoskimi i marynowaną cebulą, oraz Sałatka z kozim serem i przyprawami z orzechami włoskimi z musztardą Vinaigrette.
Instrukcje
Ubić cukier, oliwę z oliwek, 2 łyżki. woda, sól, cynamon i kminek na dużej patelni.
Dodać orzechy włoskie i wrzucić do herbu. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż orzechy będą chrupiące i lekko szkliwione, około 2 minut.
W dużej misce wymieszać oliwę z oliwek, ocet, skórkę pomarańczową i sok. Doprawić solą i pieprzem. Sałata rozerwać na duże kawałki i stos na wierzchu.
Dodać seler i jabłko; wrzucić. Top z orzechami włoskimi i podawać.