Zielona sałatka z dressingiem cebulowym

Zielona sałatka z dressingiem cebulowym może być właśnie tym bezglutenowym, bezmlecznym i laktoowowegetariańskim przepisem, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 164 kalorie . Za 1,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, ocet winny, sól i kilka innych składników, możesz go zrobić. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten przystawkę. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy obejmują : Sałatkę z komosą ryżową, pomidorami i zieloną cebulką , Świeżą zieloną fasolką i pomidorami z kremowym dressingiem czosnkowym oraz Zieloną sałatkę owocową z dressingiem pomarańczowo-jogurtowym .
Instrukcje
Umieść cebulę w naczyniu do pieczenia.
Skropić 1 łyżką oliwy, posypać cukrem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 30 minut. Obrócić i piec jeszcze 25-30 minut, mieszając kilka razy, aż cebula będzie miękka i lekko zrumieniona. Schłodzić przez 30 minut.
Umieść cebulę w blenderze lub robocie kuchennym; dodaj bulion, ocet, sól i pozostały olej. Przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji (mieszanka będzie gęsta). Schłodź.
Przed podaniem wrzuć do dużej miski sałatkowej zieleninę, orzechy włoskie, czerwoną cebulę i sos.