Zielona herbata gotowany łosoś z sosem imbirowo-limonkowym
Zielona herbata gotowany łosoś z sosem imbirowo-limonkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 359 kalorii, 34g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 5,46 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 105 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól morską, imbir, luźną herbatę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Zielona herbata gotowany łosoś z sosem imbirowo-limonkowym, Łosoś zapiekany z sosem imbirowo-limonkowym i orzeszkami ziemnymi, oraz Miseczka z ryżem łososiowym z sosem imbirowo-limonkowym.
Instrukcje
Umieść wodę na patelni lub garnku z pokrywką.
Dodać 3 połówki limonki (wyciskając sok do wody przed dodaniem), 5 łyżek miodu, imbiru, soli i pieprzu i zagotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować przez 10 minut, aby zaparzać wodę smakami.
Wyjąć i zarezerwować 1/2 szklanki tego płynu kłusowniczego.
Wyjmij garnek z ognia i dodaj herbatę. Pozostawić do stromej herbaty przez 3 do 5 minut. Ostrożnie wsuń łososia do wody. Przykryć i kłusować, aż ryba zostanie tylko ugotowana i jędrna w dotyku, około 6 do 7 minut.
W międzyczasie, w małym garnku na małym ogniu, gotować zarezerwowane 1/2 szklanki płynu wraz z sokiem i skórką z pozostałej połowy limonki, a pozostałe 1 łyżka miodu. Gotować, aż płyn zmniejszy się o 2/3 i zgęstnieje, 7 do 10 minut.
Rybę wyjąć łyżką szczelinową i ułożyć na talerzach.
Skropić trochę sosu na każdym kawałku łososia przed podaniem.