Zielona Herbata-Ciasto Wiciokrzew
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 552 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje 65 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, miód, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowa Herbata Zielona Starbucks Frappuccino, Ananas Wiciokrzew, oraz Koktajle Wiciokrzew-Arbuz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło i skracaj ze średnią prędkością za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodawać cukier, ubijając, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj miód, ubijając do wymieszania.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Wymieszać mąkę i 2 kolejne składniki.
Dodać do mieszanki masła na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Przenieść 2 1/2 szklanki ciasta do 2-qt. miskę i wymieszać matchę aż do wymieszania.
Upuść 2 miarki zwykłego ciasta na nasmarowaną i mąką 10-calową (16-cup) patelnię Bundt, używając małej miarki ciastek (około 1 1/2 cala); top z 1 miarką ciasta matcha. Powtórz procedurę wokół całej patelni, całkowicie zakrywając dno. Kontynuuj nakładanie warstw ciasta na patelni zgodnie z zaleceniami, aż całe ciasto zostanie użyte.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 5 minut do 1 godziny i 15 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Podczas ostatnich 10 minut pieczenia, przygotować wiciokrzew glazury.
Wyjąć ciasto z piekarnika i stopniowo łyżką 1 szklankę gorącej glazury wiciokrzew na ciasto na patelni, umożliwiając glazury moczyć w ciasto po każdym dodaniu. Zarezerwuj pozostałą glazurę. Ciasto schłodzić całkowicie na patelni na stojaku z drutu (około 1 godziny i 30 minut).
Wyjąć ciasto z patelni; łyżka zastrzeżone glazury na ciasto.