Zdrowe i pyszne: kalmary w sosie z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj zdrowego i pysznego: kałamarnicy w sosie z czerwonego wina. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 330 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać wino, sól i pieprz, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zdrowe i pyszne: kurczak z sosem cytrusowym, Zdrowe i pyszne: bakłażan w pikantnym sosie pomidorowym, oraz Zdrowe i pyszne: Pioneer Woman ' s Cranberry Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni z pokrywką i włącz ogień do średniej wysokości.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż lekko rumiane.
Dodać kałamarnicę i wymieszać, następnie zmniejszyć ogień i dodać wino. Wymieszać, dodać tymianek i przykryć.
Gotować na wolnym ogniu, aż kałamarnica będzie miękka, o 45 protokół. Odsączyć, doprawić solą i pieprzem do smaku, podgrzać i gotować, aż większość, ale nie cała płyn odparuje. Pozostałą oliwę wymieszać, udekorować natką pietruszki i podawać.