Zdrowe i pyszne: kalmary w sosie z czerwonego wina

Zdrowe i pyszne: kalmary w sosie z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj zdrowego i pysznego: kałamarnicy w sosie z czerwonego wina. Na 5,18 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 330 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać wino, sól i pieprz, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zdrowe i pyszne: kurczak z sosem cytrusowym, Zdrowe i pyszne: bakłażan w pikantnym sosie pomidorowym, oraz Zdrowe i pyszne: Pioneer Woman ' s Cranberry Sauce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 1/2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni z pokrywką i włącz ogień do średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Dodać kałamarnicę i wymieszać, następnie zmniejszyć ogień i dodać wino. Wymieszać, dodać tymianek i przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Gotować na wolnym ogniu, aż kałamarnica będzie miękka, o 45 protokół. Odsączyć, doprawić solą i pieprzem do smaku, podgrzać i gotować, aż większość, ale nie cała płyn odparuje. Pozostałą oliwę wymieszać, udekorować natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
KałamarnicaKałamarnica
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia40
Rodzaje PotrawSos
Magazyn