Zbierane: Prosecco, cytryna i imbir Granita
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać Scooped: Prosecco, cytryna, i imbir Granitan spróbować. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 8 i kosztuje 11 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Jeśli masz cukier, sól koszerna, Skórka z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 145 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Zbierane: piwo imbirowe, Rum i sorbet kokosowy, Sorbet: Wapno Kaffir, Imbir, Anyżowy Sorbet, oraz Smak: imbir mięta i czekolada pokryte Espresso fasoli Gelato.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzewaj wodę, cukier, imbir i sól na małym ogniu przez pięć minut, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Wyjąć z ognia i wlać do szerokiego, płaskiego pojemnika, takiego jak pojemnik na wynos lub naczynie do pieczenia. Wymieszaj prosecco, skórkę z cytryny i sok z cytryny.
Przenieść pojemnik na płaską powierzchnię w zamrażarce. Po 45 minutach Uruchom rozwidlenie wzdłuż boków pojemnika, aby rozbić duże kawałki lodu. Sprawdź granitę kilka razy, co pół godziny do godziny, delikatnie rozbijając kawałki lodu widelcem. Granita jest gotowa, gdy lód jest pełen dużych, nieregularnych płatków z niewielką ilością cieczy lub bez pozostałości. Aby uzyskać najlepszy smak i konsystencję, podawaj w ciągu dwóch dni od wykonania.
Jeśli nie możesz mieszać granity co pół godziny, pozostaw ją zamrożoną na noc do bloku lodu. Następnego dnia zeskrobaj go na płatki dużym widelcem. Tekstura nie będzie tak lekka, ale zbliży się.