Zapiekany Tuńczyk z salsą z awokado

Zapiekany Tuńczyk z salsą z awokado
Zapiekany Tuńczyk z awokado Salsan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 43g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.3 za porcję. Jeśli masz cebulę, brązowy cukier, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk z awokado, Zapiekany Tatar Z Tuńczyka Ahi Z Awokado, oraz Zapiekany Tuńczyk z salsą ananasową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 9 składników w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
2
Połączyć sos sojowy i brązowy cukier w małej misce, mieszając, aż brązowy cukier rozpuszcza. Rezerwy 1 łyżka mieszanki sosu sojowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sos SojowySos Sojowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
3
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Patelnię równomiernie zalać sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
4
Dodaj steki na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness, fastrygowanie steki często z mieszanki soi.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wyjąć steki z patelni grillowej; skropić 1 łyżką mieszanki sojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
6
Podawać ryby z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
RybyRyby

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn