Zapiekany makaron z serem, śmietaną i serem wiejskim

Zapiekany makaron z serem, śmietaną i serem wiejskim
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojego repertuaru, Baked Mac and Cheese with Sour Cream and Cottage Cheese może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 12 osób. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 418 kalorii , 20 g białka i 24 g tłuszczu . Jest to bardzo przystępny cenowo przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. 32 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest przygotowywane w około 1 godzinę i 15 minut . Jest dostarczane przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup sól i mielony pieprz, jajko, makaron kolankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Strudel z borówkami i serem wiejskim , Ravioli z kolendrą, dynią i serem wiejskim oraz Węgierskie ciasteczka z serem wiejskim (Túrós Pogácsa) .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj sprayem do pieczenia naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj makaron kolankowy we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale jędrny w dotyku, 8 minut; odcedź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron łokciowyMakaron łokciowy
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Odłóż 1/2 szklanki startego łagodnego sera cheddar do późniejszego wykorzystania
Składniki, których będziesz potrzebować
łagodny Ser Cheddarłagodny Ser Cheddar
4
Wymieszaj łagodny ser Cheddar, ostry ser Cheddar, śmietanę, ser wiejski i jajko w misce; dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ugotowany makaron z mieszanką serową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlej mieszankę makaronową równomiernie do przygotowanej formy do pieczenia i posyp odłożoną 1/2 szklanki sera cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar1 Szklanka Plus 2 łyżki Startego Sera Cheddar
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i zacznie bulgotać, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
7
Przed podaniem odstawić na 10 minut do ostygnięcia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn