Zapiekanki z kurczakiem i porem

Zapiekanki z kurczakiem i porem
Zapiekanki z kurczakiem i porem wymagają z grubsza 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 610 kalorii, 25g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 92 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szczypiorku, musztarda dijon, opakowanie gotowe ciasto kruche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Placki z kurczakiem i porem, Najlepsze ciasto z kurczakiem i porem, oraz Zapiekanka Z Kurczakiem I Porem.

Instrukcje

1
Na dużej patelni roztopić masło i gotować pory, przykryte, przez 10 minut, aż będą naprawdę miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Zdjąć z ognia i wymieszać z sosem serowym, szczypiorkiem, kurczakiem, mlekiem i musztardą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3
Dobrze wymieszać i łyżkę do małych naczyń lub ramekins.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
4
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni. Użyj spodka do cięcia okręgów na szczytach ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Umieść na górze, przycinaj, zaciskaj krawędzie i szczotkuj jajkiem do glazury. Owinąć szczelnie w folię spożywczą i zamrozić do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
6
Aby gotować z zamrożonego, Rozgrzej piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Zdjąć folię spożywczą, przykryć folią i położyć na blasze na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 190C / 170C fan / gas 5 i piec przez kolejne 45 minut, usuwając folię przez ostatnie 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Podawać z zielonymi warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
10
Aby gotować ze świeżego, Rozgrzej piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Gotować przez 45 minut, aż ciasto będzie złociste i nadmuchane, a nadzienie będzie gorące.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn