Zapiekanki z kurczakiem i porem
Zapiekanki z kurczakiem i porem wymagają z grubsza 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 610 kalorii, 25g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 92 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szczypiorku, musztarda dijon, opakowanie gotowe ciasto kruche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Placki z kurczakiem i porem, Najlepsze ciasto z kurczakiem i porem, oraz Zapiekanka Z Kurczakiem I Porem.
Instrukcje
Na dużej patelni roztopić masło i gotować pory, przykryte, przez 10 minut, aż będą naprawdę miękkie.
Zdjąć z ognia i wymieszać z sosem serowym, szczypiorkiem, kurczakiem, mlekiem i musztardą.
Dobrze wymieszać i łyżkę do małych naczyń lub ramekins.
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni. Użyj spodka do cięcia okręgów na szczytach ciasta.
Umieść na górze, przycinaj, zaciskaj krawędzie i szczotkuj jajkiem do glazury. Owinąć szczelnie w folię spożywczą i zamrozić do 2 miesięcy.
Aby gotować z zamrożonego, Rozgrzej piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Zdjąć folię spożywczą, przykryć folią i położyć na blasze na środku piekarnika.
Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 190C / 170C fan / gas 5 i piec przez kolejne 45 minut, usuwając folię przez ostatnie 30 minut.
Podawać z zielonymi warzywami.
Aby gotować ze świeżego, Rozgrzej piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Gotować przez 45 minut, aż ciasto będzie złociste i nadmuchane, a nadzienie będzie gorące.