Zapiekanka ziemniaczana z kozim serem i czosnkiem

Zapiekanka ziemniaczana z kozim serem i czosnkiem
Zapiekanka ziemniaczana z kozim serem i czosnkiem to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 13g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.83 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, kozi ser, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka ziemniaczana czosnkowa z kozim serem, Zapiekanka ziemniaczana z kozim serem i czosnkiem, oraz Zapiekanka ziemniaczana z kozim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Obficie masło 11x7x2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić pierwsze 7 składników w średniej misce, aby wymieszać. Ułóż 1/3 ziemniaków na dnie przygotowanego naczynia, nakładając się lekko i pokrywając całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Wlać 1/3 mieszanki śmietany. Powtórz warstwowanie ziemniaków i śmietany jeszcze 2 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KremKrem
4
Piec odkryte, aż ziemniaki będą miękkie i top jest złotobrązowe w miejscach, o 1 godzinę 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Podawać na gorąco.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn