Zapiekanka ziemniaczana z goudą i boczkiem

Zapiekanka ziemniaczana z goudą i boczkiem
Zapiekanka ziemniaczana z Goudanem i boczkiem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 15g białka, oraz 29g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, mleko, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Gouda Puree Ziemniaczane Zapiekanka, Zapiekanka Ziemniaczana Wędzona Gouda, oraz Pizza z ziemniakami, Goudanem i boczkiem kandyzowanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło 13x9x2-calowe naczynie do pieczenia. Cook baconin heavy duża patelnia aż złoty brązowy i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.Posiekaj bekon.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Miejsce w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj zieloną cebulę; wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Umieść ziemniaki w dużym garnku i dodaj zimną wodę do przykrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Posypać sosem. Przykryć i gotować z pokrywką lekko uchylonytil ziemniaki są miękkie, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
7
Dobrze spuścić.
8
Powrót ziemniaki do garnka. Gotować na ogniu, często mieszając, aż ziemniaki zostaną wysuszone i powstanie lekka folia na dnie garnka, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj kolejne 3 składniki.Za pomocą masher ziemniaczany, mash aż prawieząb. Wymieszać 1 1/2 szklanki wędzonej Goudy i 1 szklanki mieszanki boczku. Doprawić solą i papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gouda WędzonaGouda Wędzona
ZiemniakZiemniak
BoczekBoczek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
10
Rozłóż mieszaninę ziemniaczaną w przygotowanymdanie do robienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Posypać pozostałą 1/2 szklanki
12
Gouda over. Czy z wyprzedzeniem: można przygotować 8 godzin z wyprzedzeniem. Przykryć i schłodzić mieszankę ziemniaczanąi pozostałą mieszankę boczku osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
BoczekBoczek
GoudaGouda
13
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Pieczemy ziemniaki, topi się ser, a brzegi ziemniaków bulgoczą, około 30 minut (40 minutjeśli schłodzone).
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Posypać mieszanką boczku i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn