Zapiekanka ziemniaczana w kremie czosnkowym
Zapiekanka ziemniaczana w kremie czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, śmietanę, parmezan w pojemniku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Tarka Ziemniaczana Czosnkowa, Zapiekanka Czosnkowo-Ziemniaczana, oraz Kremowa Zapiekanka ziemniaczana z kminkiem i czosnkiem.
Instrukcje
Odciąć i wyrzucić spiczasty czubek cebulki czosnku, umieścić żarówkę na kawałku folii aluminiowej. Fold folia do uszczelnienia.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę. Super. Wycisnąć miąższ do dużej miski; wymieszać z bitą śmietaną.
Warstwa połowa ziemniaków w lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Posypać 1 łyżeczką soli, 1 łyżeczką pieprzu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i połową sera. Powtórz procedurę z pozostałymi ziemniakami, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Umieść naczynie do pieczenia na patelni jellyroll.
Wlać mieszankę śmietany do ubijania na ziemniaki.
Piec, pod przykryciem, w temperaturze 400 przez 30 minut.
Zdjąć osłonkę; posypać pozostałą połową sera.
Piec 30 więcej minut lub do ziemniaków są miękkie.
Odstawić na 15 minut przed podaniem.