Zapiekanka ze słodkich ziemniaków to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 311 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mielonego cynamonu, sok z cytryny, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Mama najlepsza zapiekanka ze słodkich ziemniaków, oraz Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
1
Słodkie ziemniaki umieścić w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 20-25 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić; lekko ostudzić i rozgnieść.
3
Dodać cukier, masło, mleko, jajka, cynamon, kardamon i sok z cytryny.