Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 207 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz słodkie ziemniaki, jajka, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 30%. Podobne przepisy to Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Aby przygotować ziemniaki, umieść ziemniaki w holenderskim piekarniku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 20 minut lub do bardzo przetargu.
Odcedzić; lekko ostudzić.
Umieść ziemniaki w dużej misce.
Dodać pół na pół, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczkę soli i wanilię. Ubić mikserem ze średnią prędkością do uzyskania gładkości.
Dodać jajka; dobrze ubić (mieszanina będzie cienka). Zeskrobać mieszaninę do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego natryskiem do gotowania.
Aby przygotować polewę, posypać miniaturowe pianki na wierzchu zapiekanki. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, 1/4 szklanki cukru i 1/4 łyżeczki soli wymieszać w średniej misce.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę. Wymieszać z orzechami pekan i posypać mieszaniną ziemniaków i pianek.
Piec w 375 przez 30 minut lub do złotego koloru.