Zapiekanka Ze Szpinakiem

Zapiekanka Ze Szpinakiem
Zapiekanka ze szpinaku wymaga ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.26 za porcję. Ta przystawka ma 371 kalorii, 17g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 495 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać masło, mąkę, szpinak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest super. Spróbuj Zapiekanka Ze Szpinakiem, Zapiekanka Ze Szpinakiem, oraz Zapiekanka semolinowo-szpinakowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. rozpuść masło w patelni saute o dużym dnie na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Dodać cebulę i podsmażyć, aż półprzezroczyste, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać mąkę i gałkę muszkatołową i gotować, mieszając, przez 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Dodać śmietanę i mleko i gotować, aż zgęstnieje. Wycisnąć ze szpinaku jak najwięcej płynu i dodać szpinak do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
KremKrem
SOSSOS
MlekoMleko
6
Dodać 1/2 szklanki parmezanu i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sól I PieprzSól I Pieprz
7
Przelać szpinak do naczynia do pieczenia i posypać pozostałe 1/2 szklanki parmezanu i Gruyere na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
GruyereGruyere
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Piec przez 20 minut, aż gorące i bąbelkowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać na gorąco.
10
Uwaga: ten przepis został zaktualizowany i może różnić się od tego, co zostało pierwotnie wyemitowane lub opublikowane.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn