Zapiekanka z ziemniaków, pora i grzybów
Ziemniaki, Por, i grzyb Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 425 kalorii, 14g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką pory, ziemniaki russet, grzyby shiitake i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekanka z pora i grzybów, Zapiekanka z ziemniaków i porów, oraz Tarka Z Ziemniaków I Pora.
Instrukcje
W 12-calowej patelni lub 5-do 6-Quart patelni na średnim ogniu, stopić 2 łyżki masła.
Dodać grzyby i mieszać często aż prawie miękkie, 4 do 5 minut.
Dodać czosnek i mieszać, aż grzyby będą złote i miękkie do ugryzienia, 2 do 3 minut dłużej.
Przyciąć i odrzucić końce korzeniowe i twarde zielone wierzchołki z pora.
Ściąć łodygi na pół wzdłuż i dobrze spłukać pod bieżącą wodą, przerzucając warstwy, aby uwolnić Brud.
Pokrój w poprzek na plastry 1/4 cala; powinieneś mieć około 4 filiżanek.
Na patelni (nie trzeba myć), na średnim ogniu, roztopić pozostałe 2 łyżki masła.
Dodaj pory i tymianek i mieszać często, aż pory są zwiotczałe i zaczyna brązowy, 8 do 10 minut. Wymieszać z grzybami.
Ziemniaki obrać i pokroić w poprzek tak cienko, jak to możliwe (patrz UWAGI). W misce wymieszać bulion, śmietanę, wino, sól i pieprz. W maślanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali (3-qt. pojemność), równomiernie warstwować jedną trzecią ziemniaków, połowę mieszanki Grzybowo-porowej i 1 szklankę sera. Wymieszaj mieszankę bulionu z kremem i wylej jedną trzecią równomiernie na wierzch. Powtarzam.
Warstwa pozostałych ziemniaków, sera, następnie śmietany mieszaniny na wierzchu. Ustawić naczynie w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Piec, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu i sos jest bąbelkowy, 1 1/2 do 1 3/4 godziny. Po około 40 minutach sprawdź brązowienie; jeśli wierzch zacznie się ściemniać, zanim ziemniaki będą miękkie, przykryj luźno folią.
Odstawić na około 15 minut przed podaniem.