Zapiekanka z ziemniaków i rutabagi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać ziemniaki-and-Rutabaga Gratin spróbować. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 6G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, mielony pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Zapiekanka Z Ziemniaków I Rutabagi Z Serem Pleśniowym, Rutabaga Gratin, oraz Rutabaga Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać, ćwiartkę i cienko pokroić w kostkę brukiew. Ziemniaki obrać i cienko pokroić; odstawić.
Roztopić masło w ciężkim rondlu na małym ogniu i dodać mąkę, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta. Stopniowo dodawać śmietanę ubijającą i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa. Wymieszać sól i kolejne 3 składniki. Odstawić SOS.
Posypać parmezanem na 10-calowej patelni żeliwnej wyłożonej pergaminem lub folią aluminiową i ułożyć połowę plastrów rutabaga na serze.
Warstwa z 3/4 szklanki sosu, plastry ziemniaków, i 3/4 szklanki sosu. Ułóż pozostałe plastry rutabagi na wierzchu i dodaj pozostały sos. Przykryj patelnię szczelnie folią aluminiową.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę; odkryć i piec 20 więcej minut.
Odstawić na 15 minut. Odwróć na półmisek i udekoruj, jeśli chcesz. Aby służyć, pokroić w kliny.