Zapiekanka z tortellini i brokułami
Zapiekanka z brokułami i tortellini to danie główne dla 6 osób. Za 1,5 dolara za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 400 kalorii . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup brokuły, parmezan, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 49% . Ta ocena jest dobra. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Baked Tortellini In Red Sauce , Cheese Tortellini Alfredo i Cheese Tortellini With Sausage Ragu .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj tortellini, brokuły, papryczki pimiento i cebulę; odstaw. W dużym rondlu podsmaż czosnek na maśle przez 1 minutę. Wymieszaj mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Stopniowo dodawaj mleko, aż się połączy. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; wmieszać 1/3 szklanki parmezanu, aż się rozpuści. Wymieszać z mieszanką brokułów.
Przenieś do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 2 qt. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż będzie gorące i bulgoczące, mieszając dwa razy. Na wierzch posyp resztą parmezanu. Przykryj i odstaw na 5 minut lub do momentu, aż ser się rozpuści.