Zapiekanka Z Szynki
Zapiekanka z szynki może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis zawiera 8 porcji z 205 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 10% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, paprykę, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka z szynki i zielonej fasoli, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Szynka i ser Hash brązowa Zapiekanka podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ziemniaki, seler i marchew umieścić w dużym garnku i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut.
Odcedzić i przełożyć do 2-ćwiartkowego naczynia do pieczenia.
3 łyżki masła roztopić na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać szynkę, zieloną paprykę i cebulę, aż warzywa będą miękkie, około 5 minut.
Przełóż mieszaninę szynki do naczynia do pieczenia i wymieszaj z ziemniakami.
Pozostałą 1/4 szklanki masła roztopić na czystej patelni; gotować i mieszać mąkę w roztopionym maśle, aż będzie gładka, około 3 minut. Stopniowo mieszamy mleko i doprawiamy solą i czarnym pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, aż zgęstnieje, około 2 minut.
Dodać ser Cheddar; mieszać do stopienia.
Wlać mieszankę sera na szynkę i ziemniaki.
Piec w nagrzanym piekarniku do uzyskania bąbelków, 25 do 30 minut. Pozostawić zapiekankę na 5 do 10 minut przed podaniem.