Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki ziemniaczanej. Ten przepis służy 9 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, ziemniaki russet, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanego, Tarta Z Puree Ziemniaczanego Truflowanego, oraz Cheddar i tłuczone ziemniaki Gratin.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. lekko masło 2-quart zapiekanka.
Wlać bulion do rondla 2-quart.
Dodać ziemniaki; wymieszać 1 łyżeczkę soli.
Podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i dusić około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.
Umieść durszlak na średniej misce; odcedzić ziemniaki, rezerwując bulion.
Opłukać i osuszyć rondel. W rondlu, gotować 2 łyżki masła i czosnku na małym ogniu 2 minuty, mieszając od czasu do czasu. Ziemniaki wrzucić do rondla z masłem i czosnkiem; zacieru z masłem ziemniaczanym.
Dodać 1 szklankę bulionu zastrzeżonego do ziemniaków; wymieszać, aż będzie gładka. Wymieszać pozostałe 2 łyżki masła i 1/4 szklanki sera. Przyprawę dostosuj do smaku solą i pieprzem. Łyżka mieszanki ziemniaków do zapiekanki. Top z pozostałych 1/4 szklanki sera i bułki tartej.
Piec około 20 minut lub do złotego koloru.