Zapiekanka Z Przegrzebkami
Scallop Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 391 kalorii, 14g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz lodowatą wodę, masło, płaskie liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie.
Instrukcje
Dodać skorupę: impuls 2 ½ szklanki mąki i soli w robocie kuchennym, aż połączone.
Podsmażyć cebulę i koper włoski z masłem w dużej patelni saute na średnim ogniu, aż cebula są przezroczyste, 10 do 15 protokół.
Dodaj ½ szklanki mąki i gotować na małym ogniu przez 3 więcej minut, mieszając od czasu do czasu. Powoli dodaj bulion, Pernod, sól morską i pieprz i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Umieść przegrzebki bay, mrożony groszek i pietruszkę w misce.
Polać sosem i sprawdzić przyprawy. Odstawić. Złóż ciasto: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zwiń każdy schłodzony krążek ciasta, aby zmieścić 9 lub 9 ½ -calowy Okrągły przez 2-calowy wysoki żaroodporny talerz lub naczynie do pieczenia.
Umieść 1 skórkę w naczyniu, wypełnij mieszaniną przegrzebków i top z drugą skórką. Pokruszyć skórki i umyć jajkiem. Zrób kilka otworów wentylacyjnych w górnej skorupie i piec przez 1 godzinę i 15 minut, aż wierzch będzie złoty kolor, a nadzienie będzie gorące.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.