Zapiekanka z makaronem warzywnym
Potrzebujesz wegetariańskiego dania głównego z dodatkiem lakto ovo? Zapiekanka z makaronem warzywnym może być super przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje po 220 kalorii, 13 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 1,14 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką ser amerykański, cebulę, makaron jajeczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 74% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj zapiekankę z makaronem warzywnym, zapiekankę z makaronem warzywnym i kugel z makaronem warzywnym.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj pomidory, przecier pomidorowy, cebulę, oregano, czosnek w proszku, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 15 minut.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ.
Rozłóż 1/3 szklanki mieszanki pomidorów w natłuszczonej płytkiej 2-qt. naczynie do pieczenia. Na wierzch połóż połowę makaronu.
Posmaruj twarożkiem; na wierzch posypać szpinakiem.
Skropić 1/2 szklanki mieszanki pomidorów; na wierzch połóż pozostały makaron i mieszankę pomidorów.
Posypać serem amerykańskim. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu roztopienia się sera.