Zapiekanka z makaronem i jagnięciną (Pastitsio)

Pastan i zapiekanka z jagnięciny (Pastitsio) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka mleka, gałązki tymianku, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Grecka Pastitsio, Grecka Zapiekanka Z Makaronem (Pastitsio), oraz Pyszne Greckie Pastitsio {Zapiekanka W Stylu} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę ugotować na oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 7 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę. Zwiększyć ciepło do wysokiej, następnie wymieszać jagnięcinę i gotować, mieszając od czasu do czasu i rozbijając wszelkie grudki widelcem, aż mięso zacznie brązowieć, około 15 minut.
W międzyczasie odcedzić obie puszki pomidorów, zastrzegając sok i posiekać.
Wylać nadmiar tłuszczu z patelni, a następnie wymieszać pomidory z sokiem, tymiankiem, przyprawami i 1 1/2 łyżeczki soli. Dusić na małym ogniu, częściowo pokryte, aż jakiś płyn odparował, ale SOS jest nadal wilgotny, o 40 protokół. Odrzuć tymianek.
Roztopić masło w ciężkim średnim garnku na średnim ogniu.
Ubić w mące, następnie gotować zasmażkę, ubijając często, aż do bladego złota, około 6 minut.
W międzyczasie podgrzej mleko w ciężkim średnim rondlu, aż się zagotuje.
Dodać mleko do zasmażki w strumieniu, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka. Doprowadzić sos do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie gotować, ubijając, 1 minutę.
Wyjąć z ognia i wymieszać gałkę muszkatołową, ser i 1 łyżkę soli.
Lekko ubić żółtka w misce. Stopniowo ubijaj w 2 szklankach beszamelu, a następnie mieszaj żółtko do pozostałego beszamelu w rondlu. Przykryć okrągłym papierem woskowym z masłem (strona maślana w dół).
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Gotować ziti w garnku do makaronu z wrzącą osoloną wodą (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente.
Odcedzić makaron, następnie przelać do dużej miski i wymieszać w 1 szklance beszamelu.
Ułóż jedną trzecią makaronu wzdłuż w 1 warstwie w dużej (17-przez 11-cala) patelni do pieczenia (około 2 cale głębokości).
Dodać połowę sosu mięsnego (około 3 szklanki) do pieczenia na patelni, rozkładając równomiernie na makaron.
Uformuj kolejną warstwę makaronu i polej pozostałym sosem mięsnym, a następnie ułóż pozostały makaron na wierzchu.
Pozostałą beszamel (około 6 filiżanek) równomiernie rozprowadzić na wierzchniej warstwie makaronu.
Wymieszać razem bułkę tartą i ser i posypać równomiernie na wierzchu pastitsio.
Piec, aż okruchy są złotobrązowe i sos jest bulgotanie, o 45 protokół.
* Sos mięsny można przygotować na 2 dni przed złożeniem pastitsio i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem w pastitsio. * Pastitsio można piec 1 dzień wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Podgrzać w piekarniku 177°, pod przykryciem, aż do ogrzania, o 45 protokół.