Zapiekanka z makaronem i jagnięciną (Pastitsio)

Zapiekanka z makaronem i jagnięciną (Pastitsio)
Pastan i zapiekanka z jagnięciny (Pastitsio) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Mieszanka mleka, gałązki tymianku, mielone ziele angielskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Grecka Pastitsio, Grecka Zapiekanka Z Makaronem (Pastitsio), oraz Pyszne Greckie Pastitsio {Zapiekanka W Stylu} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować na oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę. Zwiększyć ciepło do wysokiej, następnie wymieszać jagnięcinę i gotować, mieszając od czasu do czasu i rozbijając wszelkie grudki widelcem, aż mięso zacznie brązowieć, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
3
W międzyczasie odcedzić obie puszki pomidorów, zastrzegając sok i posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SokSok
4
Wylać nadmiar tłuszczu z patelni, a następnie wymieszać pomidory z sokiem, tymiankiem, przyprawami i 1 1/2 łyżeczki soli. Dusić na małym ogniu, częściowo pokryte, aż jakiś płyn odparował, ale SOS jest nadal wilgotny, o 40 protokół. Odrzuć tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
PrzyprawyPrzyprawy
SokSok
SOSSOS
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Roztopić masło w ciężkim średnim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Ubić w mące, następnie gotować zasmażkę, ubijając często, aż do bladego złota, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
W międzyczasie podgrzej mleko w ciężkim średnim rondlu, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać mleko do zasmażki w strumieniu, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka. Doprowadzić sos do wrzenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie gotować, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wyjąć z ognia i wymieszać gałkę muszkatołową, ser i 1 łyżkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SólSól
6
Lekko ubić żółtka w misce. Stopniowo ubijaj w 2 szklankach beszamelu, a następnie mieszaj żółtko do pozostałego beszamelu w rondlu. Przykryć okrągłym papierem woskowym z masłem (strona maślana w dół).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku. Gotować ziti w garnku do makaronu z wrzącą osoloną wodą (3 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
SólSól
ZitiZiti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Odcedzić makaron, następnie przelać do dużej miski i wymieszać w 1 szklance beszamelu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ułóż jedną trzecią makaronu wzdłuż w 1 warstwie w dużej (17-przez 11-cala) patelni do pieczenia (około 2 cale głębokości).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Dodać połowę sosu mięsnego (około 3 szklanki) do pieczenia na patelni, rozkładając równomiernie na makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Uformuj kolejną warstwę makaronu i polej pozostałym sosem mięsnym, a następnie ułóż pozostały makaron na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
MięsoMięso
6
Pozostałą beszamel (około 6 filiżanek) równomiernie rozprowadzić na wierzchniej warstwie makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
MakaronyMakarony
7
Wymieszać razem bułkę tartą i ser i posypać równomiernie na wierzchu pastitsio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SerSer
8
Piec, aż okruchy są złotobrązowe i sos jest bulgotanie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
* Sos mięsny można przygotować na 2 dni przed złożeniem pastitsio i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem w pastitsio. * Pastitsio można piec 1 dzień wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie). Podgrzać w piekarniku 177°, pod przykryciem, aż do ogrzania, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia13
Magazyn