Zapiekanka z korzenia selera i squasha z orzechem włoskim-tymianek Streusel
Korzeń selera i Squash Gratin z Orzech-tymianek Streusel może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 223 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać masło, dyni, liści tymianku, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Dyni I Korzenia Selera, Tarka Z Korzenia Selera, oraz Tarka Z Korzenia Selera Jabłkowego.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 13-by-9-calowe naczynie do pieczenia z masłem i odstawić.Przygotuj squash: Odklej skórę obieraczką do warzyw. Przyciąć górę i dół.
Odetnij szyję od żarówki squasha. Połówki każdego kawałka wzdłuż i zeskrobać nasiona.
Wlać śmietanę do dużej miski i odstawić. Pokrój squasha i korzeń selera na kawałki o grubości 1/4 cala za pomocą mandoliny lub ostrego noża, umieszczając kawałki w kremie, gdy są cięte. Wrzucić, aż dobrze pokryte.Masło rozpuścić na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy się spieni, dodać cebulę i dobrze doprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż miękkie i półprzezroczyste, o 5 protokół; odstawić.Do przygotowanego naczynia do pieczenia, następnie dobrze przyprawić solą i pieprzem. Wierzch z połową cebuli, następnie kolejną warstwą kabaczka i korzenia selera. Drugą warstwę przyprawiamy solą i pieprzem, a pozostałą cebulą przykrywamy.
Umieść ostatni z squasha i korzenia selera na górze i naciśnij w dół, aby utworzyć równą powierzchnię. Doprawić solą i pieprzem, a następnie polać pozostałą śmietaną.
Posypać streusel równomiernie na tarce.
Piec, aż warzywa są miękkie i streusel jest złoty brąz, o 40 do 50 protokół.
Odstawić w temperaturze pokojowej na około 20 minut przed podaniem.