Zapiekanka Z Kalafiora

Zapiekanka Z Kalafiora
Zapiekanka z kalafiora może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz gruyere, mąka, kalafior, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Kalafiora, Zapiekanka Z Kalafiora, oraz Zapiekanka z kalafiorem i szynką.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Gotować różyczki kalafiora w dużym garnku z wrzącej osolonej wody przez 5 do 6 minut, do miękkości, ale nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Drenaż.
5
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła w średnim rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj mąkę, stale mieszając drewnianą łyżką przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
7
Gorące mleko wlać do mieszanki maślano-mącznej i mieszać, aż dojdzie do wrzenia. Gotować, ubijając stale, przez 1 minutę lub aż zgęstnieje. Off ciepła, dodać 1 łyżeczkę soli, pieprz, gałka muszkatołowa,1/2 szklanki Gruyere, i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
GruyereGruyere
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wlać 1/3 sosu na dnie 8 przez 11 przez 2-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Ułożyć odsączony kalafior na wierzchu, a następnie równomiernie rozłożyć resztę sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
SOSSOS
10
Połączyć bułkę tartą z pozostałą 1/4 szklanki Gruyere i posypać na wierzchu. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła i skropić tarką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
GruyereGruyere
MasłoMasło
11
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
12
Piec przez 25 do 30 minut, aż góra będzie rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn