Zapiekanka Z Indyka-Feta
Zapiekanka z indyka-Feta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 23G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka masła, ciasto filo, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto z pieczarkami i fetą, Bakłażan-Feta Filo Placki, oraz Fetan i Walnut phyllo Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania.
W 12-calowej patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Cebulę ugotować na maśle 5 minut, od czasu do czasu mieszając, aż cebula będzie miękka.
Dodać indyka; gotować 8 do 9 minut lub aż indyk nie jest już różowy.
Dodaj szpinak i garam masala, mieszając do wymieszania. Fajne 5 minut.
Ser, orzeszki piniowe, sól i jajko wymieszać w mieszaninie z indykiem, aż do dobrze wymieszanego. Łyżka do naczynia do pieczenia.
Rozwiń arkusze phyllo; przykryj folią lub ręcznikiem.
Umieścić 1 arkusz phyllo na wierzchu mieszaniny indyka; spryskać sprayem do gotowania. Powtórz z pozostałymi 4 arkuszami phyllo; spryskaj górną warstwę.
Piec 15 do 20 minut lub do phyllo jest chrupiące i złocisty brązowy.