Zapiekanka z farszem z dzikiego ryżu
Przepis na zapiekankę z dzikiego ryżu można przygotować w około 55 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 171 kalorii . Za 74 centy za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Dziękczynienia . 4 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Sprawdza się jako dodatek. Ten przepis z Taste of Home wymaga ryżu, przyprawy do drobiu, soli i bulionu z kurczaka. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt super spoonacularny wynik 28% . Podobne przepisy to California Wild Rice & Beef Cabbage Wrap With Crunchy Ricotta Cheese , Colorful Wild Rice Salad i Herbed Vegetables In A Feta Quiche With A Wild Rice Crust .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż seler i cebulę na maśle, aż będą miękkie. W dużej misce wymieszaj jajko, zupę, bulion, pietruszkę, przyprawę do drobiu, sól i pieprz.
Dodaj mieszankę selera, kostki chleba i ryż.
Nałóż łyżką do natłuszczonej formy do pieczenia o pojemności 1-1/2 qt. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 20 minut. Zdejmij pokrywę; piecz jeszcze 10-15 minut lub termometr wskaże 160°.