Zapiekanka Z Chili
Zapiekanka z Chili może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka mielonej wołowiny, kukurydzy, makaronu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Chili, Zapiekanka Chili Dog, oraz Zapiekanka Chili Dog.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
W dużej misce, połączyć makaron, chili, kukurydza, wołowina, ostry sos, cebula, mieszanka przypraw i ser.
Dobrze wymieszać i rozprowadzić mieszaninę do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, lub do momentu, aż się ogrzeje.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.