Zapiekanka z brokułów Quinoa
Zapiekanka z brokułami Quinoa wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 98 centów za porcję. To danie główne ma 282 kalorie, 12 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Udaj się do sklepu i kup wodę, krem z grzybów, smażoną cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Allrecipes ma 294 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 75%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zapiekanka z brokułami Quinoa, Zapiekanka z brokułami Quinoa i Zapiekanka z brokułami Quinoa.
Instrukcje
Umieść komosę ryżową w misce; wlać tyle wody, żeby przykryła. Moczyć przez 30 minut.
Odcedzić i przepłukać kilka razy.
W rondlu zagotuj komosę ryżową, wodę, oliwę z oliwek i 1 łyżeczkę soli. Zmniejsz ogień do średniego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż komosa ryżowa będzie miękka, a woda zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem kwadratowe naczynie do pieczenia o średnicy 8 cali.
Włóż wkład do gotowania na parze do rondla i napełnij wodą do poziomu tuż poniżej dna naczynia do gotowania na parze. Doprowadź wodę do wrzenia.
Dodaj brokuły, przykryj i gotuj na parze do miękkości, od 2 do 4 minut.
Wymieszaj brokuły, kremową zupę grzybową, ser Cheddar, 1/2 szklanki smażonej na francusku cebuli, kwaśną śmietanę i pieprz cytrynowy w ugotowanej komosie ryżowej; dopraw solą i czarnym pieprzem do smaku. Wlać mieszaninę quinoa do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż się rozgrzeje, 10 minut.
Posyp 1/2 szklanki smażonej cebuli francuskiej i piecz, aż polewa będzie lekko rumiana, około 5 minut.