Zapiekanka z bakłażana z Pesto z czerwonej papryki i bułką tartą Cajun

Zapiekanka z bakłażana z Pesto z czerwonej papryki i bułką tartą Cajun
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z bakłażanem z Pesto z czerwonej papryki i bułki tartej Cajun. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1175 kalorii, 32G białka, oraz 95 g tłuszczu każdy. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 8 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany dla niemowląt, paprykę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czyste Jedzenie Pieczonej Czerwonej Papryki I Pesto Z Orzecha Włoskiego, Bułka Tarta Z Pesto Bazyliowego, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać grill węglowy do średnio-wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Bakłażan posmarować olejem rzepakowym po obu stronach i doprawić solą i pieprzem. Grill, aż lekko złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Połącz paprykę, orzeszki piniowe, czosnek i tymianek w robocie kuchennym i proces, aż grubo posiekane. Przy włączonym silniku powoli filiżankę oliwy z oliwek i przetwarzaj, aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodać 1/4 szklanki parmezanu i trochę soli i pieprzu i pulse kilka razy do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
5
Łyżka około 1/2 szklanki pesto na dnie naczynia do pieczenia. Linia danie z niektórych plasterków bakłażana, a następnie plasterki mozzarella. Doprawić solą i pieprzem i rozsypać liście oregano na wierzchu. Dollop kolejny 1/2 Puchar lub tak z pesto nad, następnie więcej bakłażan, trochę więcej pesto i wreszcie pozostały parmezan. Umieścić na grillu, przykryć i piec, aż ser się stopi i zapiekanka jest gorąca, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
1
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodaj paprykę i cayenne i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
4
Dodać bułkę tartą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż okruchy są lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
5
Dodać natkę pietruszki i tymianek, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na gorących węglach lub na średnim ogniu. Wymieszać w bułce tartej (około 2 szklanki) i przyprawy pocierać i tosty, mieszając, aż okruchy są złoty brąz i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Wyjąć z ognia, wymieszać natkę pietruszki i rozrzucić na zapiekance.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3
Odstawić na 5 minut przed podaniem.

Składniki

8małe włoskie bakłażany, krojone wzdłużnie o grubości 1 calamałe włoskie bakłażany, krojone wzdłużnie o grubości 1 cala62 łyżki roztopionego masłajednodniowy włoski chleb, Skórki usunięte, grubo zmielone w robocie kuchennymjednodniowy włoski chleb, Skórki usunięte, grubo zmielone w robocie kuchennym591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana6krewetki i żyłkiOlej rzepakowyOlej rzepakowy1szczyptaPinch cayennePinch cayenne33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeża mozzarella, cienko pokrojona, ważona przez 3 godziny, aby usunąć nadmiar płynuświeża mozzarella, cienko pokrojona, ważona przez 3 godziny, aby usunąć nadmiar płynu2Batoniki toffi Heathposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2Batoniki toffi Heathświeże liście tymiankuświeże liście tymianku2goździkiczosnek, rozbity na pastęczosnek, rozbity na pastę3goździki1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeże liście oreganoświeże liście oregano1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoHiszpańska paprykaHiszpańska papryka1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 funta dużych krewetek U-121 1/2 funta dużych krewetek U-124grillowana lub pieczona czerwona papryka, Skórka i nasiona usunięte i posiekanegrillowana lub pieczona czerwona papryka, Skórka i nasiona usunięte i posiekane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweprzyprawa rub Z Cajun-wcierane przyprawy indykaprzyprawa rub Z Cajun-wcierane przyprawy indyka

Polecane wino: Wino Różane, Albarino, Sauvignon Blanc

Wino różowe, Albarino i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować, jest rezerwowe wino Cabernet Sauvignon firmy Elway. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 78 dolarów.
Elway ' s Reserve Cabernet Sauvignon Wine
Elway ' s Reserve Cabernet Sauvignon Wine
2013 Elway ' s Reserve Napa Valley Cabernet Sauvignon to połączenie ciemnych owoców, delikatnej pikanterii ze starannie wyselekcjonowanych beczek z amerykańskiego dębu i intensywnej mineralności.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn