Zapiekanka z bakłażana z Pesto z czerwonej papryki i bułką tartą Cajun
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z bakłażanem z Pesto z czerwonej papryki i bułki tartej Cajun. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1175 kalorii, 32G białka, oraz 95 g tłuszczu każdy. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 8 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany dla niemowląt, paprykę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Czyste Jedzenie Pieczonej Czerwonej Papryki I Pesto Z Orzecha Włoskiego, Bułka Tarta Z Pesto Bazyliowego, oraz Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać grill węglowy do średnio-wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
2
Bakłażan posmarować olejem rzepakowym po obu stronach i doprawić solą i pieprzem. Grill, aż lekko złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 3 protokół na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
3
Połącz paprykę, orzeszki piniowe, czosnek i tymianek w robocie kuchennym i proces, aż grubo posiekane. Przy włączonym silniku powoli filiżankę oliwy z oliwek i przetwarzaj, aż do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodać 1/4 szklanki parmezanu i trochę soli i pieprzu i pulse kilka razy do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
5
Łyżka około 1/2 szklanki pesto na dnie naczynia do pieczenia. Linia danie z niektórych plasterków bakłażana, a następnie plasterki mozzarella. Doprawić solą i pieprzem i rozsypać liście oregano na wierzchu. Dollop kolejny 1/2 Puchar lub tak z pesto nad, następnie więcej bakłażan, trochę więcej pesto i wreszcie pozostały parmezan. Umieścić na grillu, przykryć i piec, aż ser się stopi i zapiekanka jest gorąca, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
Płatki Warzywne
1
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodaj paprykę i cayenne i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej Wody
4
Dodać bułkę tartą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż okruchy są lekko złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
5
Dodać natkę pietruszki i tymianek, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1
Rozgrzać oliwę z oliwek na ciężkiej patelni na gorących węglach lub na średnim ogniu. Wymieszać w bułce tartej (około 2 szklanki) i przyprawy pocierać i tosty, mieszając, aż okruchy są złoty brąz i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Wyjąć z ognia, wymieszać natkę pietruszki i rozrzucić na zapiekance.
Wino różowe, Albarino i Sauvignon Blanc to świetny wybór dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować, jest rezerwowe wino Cabernet Sauvignon firmy Elway. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 78 dolarów.