Zapiekanka Wołowa Talerine
Zapiekanka wołowa Talerine wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 3,41 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 819 kalorii, 41g białka, oraz 52g tłuszczu. Jeśli masz paprykę, sól, makaron jajeczny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 368 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest znakomite. Spróbuj Zapiekanka wołowa z BBQ, Zapiekanka wołowo-warzywna, oraz Zapiekanka z wołowiną i makaronem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 podgrzej piekarnik do 350 stopni i przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia na makaron jajeczny. 2
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu w dużym, ciężkim dnie garnka.
Dodać cebulę i paprykę i podsmażyć, aż zmiękną.
Dodać czosnek i gotować jeszcze minutę.
Dodaj pomidory, rozbijając je palcami lub nożem, jeśli używasz całych pomidorów z puszki. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i niech gotować przez 10 protokół. Obniżyć ciepło do ogrzania. 3 na oddzielnej patelni, ogrzać do średniej wysokości.
Dodaj kilka łyżek oleju do patelni i brązowo mięso, pracując partiami. Rozbić około połowy mielonej wołowiny na patelnię. Nie mieszać, ale odstawić i gotować przez minutę lub dwie, aż zbrązowieje.
Posypać trochę soli na mięso podczas gotowania. Raz brązowy z jednej strony, wymieszać mięso trochę, aby uzyskać inne strony rumiane. Gdy mięso jest dokładnie rumiane, użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć mięso z patelni i umieścić go z pomidorami, cebulą i papryką. Brąz drugą partię mielonej wołowiny w ten sam sposób.4 przy użyciu tej samej patelni, że był używany do brązowienia wołowiny, podsmażyć grzyby w pozostałym oleju i kroplami wołowiny. Po rumiane, dodać grzyby do mieszanki wołowiny i pomidorów.5 podczas gotowania grzybów dodaj makaron z makaronem jajecznym do wrzącej wody. Gotować zgodnie z zaleceniami, około 4-5 minut. Szczep po ugotowaniu, ale nadal trochę jędrny (al dente).6
Dodaj makaron jajeczny, kukurydzę, posiekane oliwki i około dwie trzecie sera do dużego garnka z mieszaniną wołowiny i pomidorów. Delikatnie wymieszać. 7
Przenieś mieszaninę do dużego naczynia żaroodpornego lub do dwóch naczyń żaroodpornych, jeśli nie masz wystarczająco dużego.
Pozostały ser posypać zapiekanką.
Wstawić do piekarnika. Gotować przez 30 minut (może trwać nawet godzinę).