Zapiekanka Jabłkowa
Zapiekanka jabłkowa to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz dżem morelowy, mieloną gałkę muszkatołową, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 21%. Podobne przepisy to Zapiekanka Ziemniaczano-Jabłkowa, Zapiekanka Jabłkowo-Gruszkowa, oraz Tarka Z Korzenia Jabłka I Selera.
Instrukcje
Cytrynę opłukać, pokroić i wyrzucić końce, a następnie pokroić owoce w poprzek na cienkie plasterki papieru i wyrzucić nasiona.
W 10-do 12-calowej patelni nonstick na dużym ogniu, doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia.
Dodać cytrynę i gotować przez 1 minutę.
Na patelni połączyć cytrynę i 1/4 szklanki cukru. Mieszaj często na średnim ogniu, aż płyn odparuje, 4 do 5 minut; uważaj, aby nie przypalić owoców.
Jabłka pokroić wzdłuż na plastry 3/4 cala. W 10-calowym szerokim (około 8-cup) okrągłym naczyniu z quiche lub płytkiej zapiekance, ciasno ułóż jabłka w jednej warstwie. Ułóż kawałki cytryny wśród plasterków jabłka. Łyżka brandy do owoców.
Pozostałe 2 łyżki cukru wymieszać z gałką muszkatołową i równomiernie posypać owocami.
Piec w piekarniku 450, aż krawędzie owoców będą zabarwione na ciemnobrązowy, 25 do 30 minut.
Zamieszaj dżem morelowy, aby zmiękł; kropki równomiernie na owocach.
Powrót danie do piekarnika i piec, aż dżem bulgotnie, o 5 protokół. Porcje łyżki na talerze.