Zapiekanka Enchilada
Przepis na zapiekankę Enchilada zaspokoi Twoje meksykańskie pragnienie w około 1 godzinę i 10 minut . Ten bezglutenowy i wegetariański przepis zawiera lakto ovo i kosztuje 99 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 271 kalorii . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Udaj się do sklepu i kup paprykę, tortille kukurydziane, twarożek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39% . Wynik ten nie jest jakiś wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zapiekanka Enchilada , Zapiekanka Enchilada i Zapiekanka Enchilada .
Instrukcje
Na patelni podsmaż wołowinę, cebulę i zieloną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Wymieszaj pomidory, sos enchilada, oliwki i sól. Przykryć i dusić około 20 minut.
W międzyczasie wymieszaj 1 szklankę sera Cheddar, twarogu i jajko. Odłożyć na bok.
Rozłóż jedną trzecią mieszanki mięsnej w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. Przykryj połową tortilli; posmarować połową mieszanki serowej. Powtarzaj warstwy z pozostałymi składnikami, kończąc na masie mięsnej.
Piec w temperaturze 350° przez 30 minut.
Posypać pozostałym serem Cheddar.
Piec przez 3-5 minut lub do momentu rozpuszczenia sera.
Przed podaniem odstaw na 5-10 minut.