Zapiekane ziemniaki z szynką i boczkiem
Zapiekane ziemniaki z szynką i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 15. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 38g białka, oraz 36 g tłuszczu. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, mleko, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki Zapiekane Boczkiem, Cheddar Boczek Zapiekane Ziemniaki, oraz Ziemniaki Zapiekane Z Boczkiem I Klonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek na dużej patelni i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż plastry zaczną brązowieć, o 5 protokół.
Odcedzić plastry boczku na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Przełożyć częściowo ugotowany boczek na dno dużej patelni.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Mleko i mąkę ubić razem w misce; odstawić na bok.
Warstwę około jednej trzeciej ziemniaków na boczek, a następnie połowę cebuli i pół szynki.
Rozrzuć jedną czwartą sera Cheddar na szynce.
Wlać jedną trzecią mieszanki mleka na ser i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Powtórz warstwy ziemniaków, cebuli, szynki, sera Cheddar, mieszanki mleka, soli i czarnego pieprzu.
Ułożyć ostatnią trzecią ziemniaków na patelni; na wierzch wlać pozostałą mieszaninę mleka.
Pozostały ser cheddar rozsypać na mieszaninie ziemniaków.
Przykryj patelnię folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ziemniaki będą miękkie, około 2 godzin.