Zapiekane przegrzebki ze szparagami i pancettą
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 309 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z groszkiem i pancettą, Zapiekane przegrzebki z Pancettanem i brukselką, oraz Zapiekane przegrzebki z Pancettanem nad awokado i Wasabi.
Instrukcje
Odetnij każdą końcówkę szparagów na 2 kawałki o długości 1,5 cala. (Rezerwa łodyg do innych zastosowań.) Wrzucić szparagi z oliwą z oliwek, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 475 przez 6 minut.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Gotować pancetta lub boczek na dużej patelni, aż chrupiące.
Wyjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych. Odmierz kapiele i dodaj oliwę z oliwek, aby odmierzyć 2 łyżki stołowe.
Posypać obie strony przegrzebków 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Ciepła zastrzeżone 2 łyżki kapieli i oleju na patelni na średnim ogniu aż do gorąca; dodać przegrzebki. Gotować przegrzebki 5 protokół, obracając raz, aż rumiane z obu stron. (Gotować partiami, jeśli przegrzebki nie mieszczą się na patelni bez dotykania.) Odstawić i ogrzać.
Patelnia ciepła na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj sok pomarańczowy i wermut na patelnię. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina zostanie zredukowana do 1/2 szklanki.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle.
Umieść 3 przegrzebki na każdym talerzu, tworząc trójkąt na środku talerza. Ułóż 3 szparagi, końcówka kończy się, przeciwko przegrzebki.
Skropić sosem, posypać pancettą, szczypiorkiem i parmezanem.