Zapiekane przegrzebki z sosem szparagowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Seared przegrzebki z sosem szparagowym spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.06 za porcję. Ten przepis z Simply Recipes MA 471 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz masło, sól, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Kremowa Zupa Szparagowa Z Zapiekanymi Przegrzebkami, Zapiekane przegrzebki ze szparagami i pancettą, oraz Zapiekane przegrzebki ze szparagami i małymi porami przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sól przegrzebki: sól przegrzebki dobrze i odstawić w temperaturze pokojowej, podczas gdy można zrobić sos szparagowy.
Ugotuj szparagi do sosu: użyj obieraczki do ziemniaków, aby ogolić zewnętrzną warstwę szparagów, do około trzech czwartych drogi w górę włóczni. Ta część jest bardziej włóknista i nie zepsuje się również w blenderze. Szparagi pokroić na 2-calowe kawałki.
Szparagi gotujemy w garnku z osoloną wodą przez 5-8 minut. To jest dłuższe niż zwykle gotujesz szparagi, ale chcesz, aby włócznie mieszały się później.
Szparagi wyjąć z garnka. Jeśli chcesz zachować ten żywy zielony kolor, wstrząśnij nimi w lodowej kąpieli.
Ugotowane szparagi umieść w robocie kuchennym lub blenderze.
Dodaj połowę wywaru z kurczaka i przecier, aż będzie gładki. (Jeśli chcesz uzyskać jeszcze gładszą teksturę, możesz przepchnąć przeciery przez sito o drobnych oczkach lub młyn spożywczy.)
Wlać sos do małego garnka i dodać masło.
Podgrzać na bardzo małym ogniu, aż masło topi się, ale nie pozwól mu się zagotować, a nawet gotować na wolnym ogniu. Sos powinien być ciepły, nie gorący. Jeśli sos jest zbyt gęsty, można dodać więcej bulionu z kurczaka.
Sear przegrzebki na jednej stronie: Pat przegrzebki suche ręcznikiem papierowym.
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu.
Dodaj olej do gotowania i pozwól mu podgrzać się przez 2 minuty. Patelnia powinna być bardzo gorąca. Jeśli zacznie palić, zdejmij patelnię z ognia.
Leżał w przegrzebki na patelni, dobrze oddzielone od siebie. Być może trzeba będzie zapiekać partiami.
Jeśli przegrzebki są grubsze niż 1 cal, włączyć ciepło w dół do średniej-wysokiej. Większość przegrzebków morskich ma ok.
Niech sear bez ruchu przez co najmniej 3-4 minut.
Miej na nich oko. Zobaczysz skorupę zaczynającą się tworzyć na zewnętrznej krawędzi przegrzebka, a mięso zacznie wybielić w górę. Dobry czas, aby sprawdzić przegrzebek jest, gdy widzisz złoty brązowy pierścień na krawędzi przegrzebka.
Spróbuj podnieść go szczypcami, a jeśli jest czysty, sprawdź - powinieneś zobaczyć głęboki złoty sear. Jeśli nie, opuść go i dalej się smaż.
Podgrzać przegrzebki po drugiej stronie: gdy przegrzebki są dobrze wysmarowane po jednej stronie, obrócić je i zapiekać na dużym ogniu przez 1 minutę (mniej więcej). Następnie wyłącz ogrzewanie.
Ciepło resztkowe będzie nadal gotować przegrzebki przez kilka minut.
Niech przegrzebki gotować przez co najmniej minutę, lub więcej, jeśli chcesz przegrzebki dobrze zrobione.
Podawać: aby służyć wlać trochę sosu na środku talerza, top z przegrzebków, bardziej rumiane stronie do góry.
Udekoruj trochę posiekaną natką pietruszki, jeśli chcesz, a może z klinem cytryny.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.